Ga naar hoofdinhoud

Stichting De Steenrots biedt beschermd wonen (24-uurs begeleiding), Begeleid zelfstandig wonen, Ambulante begeleiding en Dagbesteding aan (jong-) volwassenen met een psychiatrische aandoening of psychosociale problematiek. Dit doen wij vanuit Bijbelse grondslag, met locaties in Katwijk en Valkenburg. Om het ambulante team te versterken en ons meer op jeugd en gezinnen te richten zijn wij op zoek naar een begeleider die in bezit is van een SKJ-registratie, ook wel een Jeugd- en gezinswerker genoemd.

Heb jij een relevante studie (HBO of WO, denk bijvoorbeeld aan Psychologie, Pedagogische Wetenschappen of Social Work) afgerond, ben je in bezit van een SKJ-registratie en wil je graag aan de slag met deze doelgroep?
Wij bieden een boeiende en afwisselende baan in een enthousiast team. De Steenrots is een leerzame werkplek, waar persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng een belangrijke plaats inneemt.

Wie ben jij?

Als ambulant hulpverlener binnen ons team ben jij een echte probleemoplosser. Je bent betrokken bij het hele ambulante zorgproces rondom kind en gezin. Wat is het probleem en welke vraag is er? Dit bekijk je in een breed kader, binnen en buiten jouw eigen expertise, en je onder- zoekt de eigen kracht van de hulpvrager en diens netwerk.

Als ambulant begeleider ken je de GGZ-wereld en weet je dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit, een oplossingsgerichte en een proactieve houding absoluut nodig zijn. Methodieken als oplossingsgericht werken, Signs of Safety en sociale netwerkstrategieën zijn jou niet vreemd. Je bent bekend met de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling en je kunt deze toepassen in je dagelijks werk. Jouw werkgebied kent voor jou geen geheimen of je bent bereid deze snel te leren kennen. Je kent de weg, de algemene voorzieningen en onderhoudt relevante netwerken. Dit betekent in de dagelijkse praktijk dat je als lid van het team moet kunnen consulteren en doelgericht moet kunnen adviseren. Je verleent ambulante hulp en het uitvoeren van 1Gezin1Plan1Regisseur maakt onderdeel uit van je zorgverlening. Vanuit jouw rol weet je tijdig de juiste jeugdhulpspecialisten in te schakelen.

Werkzaamheden

Jeugd- en gezinswerkers geven consultatie en advies. Ze denken mee met en versterken andere collega’s binnen het team. Gezinnen en jongeren die hulp nodig hebben bij opvoed- en opgroeiproblemen krijgen ambulante hulpverlening vanuit het team. De medewerkers stimuleren dat het gezin zelf de regie houdt (of neemt) over hun eigen situatie.

Afhankelijk van de zorgvraag en complexiteit van de casus ben je meer of minder betrokken bij het opstellen van een zorgplan en het realiseren van de doelen hieruit. Je stimuleert de cliënten om zelf aan de slag te gaan en hun eigen kracht te versterken.

Zo nodig schakel je daarbij rechtstreeks jeugdhulpspecialisten in of ondersteuning vanuit andere domeinen. In deze rol draag je zorg voor de continuïteit en de coördinatie van de geboden ondersteuning. Ouders, jongeren en voorzieningen (o.a. scholen, huisartsen) hebben te maken met één contactpersoon binnen het team.

Je werkt nauw samen met alle betrokken collega’s binnen het team en draagt bij aan leercultuur binnen de organisatie.

Nog niet in bezit van een SKJ-registratie, maar wel gemotiveerd en gekwalificeerd om dit te behalen? Er zijn ook mogelijkheden om de registratie te behalen waarbij je al eerder bij ons aan de slag kunt.

Wij bieden

Wij bieden een boeiende en afwisselende baan in een enthousiast team. De Steenrots is een leerzame werkplek, waar persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng een belangrijke plaats inneemt.

Verder bieden wij:

  • Contract van 24 tot 36 uur per week (in overleg)
  • Salaris conform cao GGZ
  • Startdatum in overleg
  • Uitzicht op een vaste aanstelling

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie met motivatiebrief naar ria.vanderleer@steenrotskatwijk.nl t.a.v. mw. R. van der Leer. Voor meer informatie kan je contact opnemen via dit e-mailadres of tel. 071-7630800 (ma-do).

Back To Top