Skip to content

De Reling

Beschermd wonen

Thuis bij De Reling

Als je op zoek bent naar Beschermd wonen heb je meestal al een moeilijke tijd achter je. Ik wil je graag wat vertellen over het Beschermd wonen bij De Steenrots. De locatie van Beschermd wonen heet De Reling. Er zijn verschillende mogelijkheden: zo kan het zijn dat iemand op een groep woont, in een zit-slaapkamer, studio, in een appartement of dat iemand beschermd wonen thuis ontvangt. We zullen samen met jou kijken wat het beste bij jou past. Er is altijd begeleiding aanwezig, dus ook ‘s nachts, dan is er een begeleider die slaapdienst heeft.

De bewoners van De Reling krijgen begeleiding bij het wonen. Hierbij kan je denken aan het eten koken, het schoon- en netjes houden van je kamer, de huiskamer en de andere gemeenschappelijke ruimten. Ook het verzorgen van je was en je administratie hoort hierbij.

Samen met jou maken we een plan wat passend voor jou is. In dit plan komt te staan wat jij belangrijk vindt in de begeleiding en wat je nodig hebt om te werken aan jouw toekomst. Dit doe je samen met jouw persoonlijk begeleider.

Wij vinden het belangrijk dat mensen die bij ons wonen zich thuis voelen. De bewoners van De Reling zijn betrokken bij een kerk, het geloof heeft een grote plaats bij ons. We lezen uit de Bijbel en bidden bij de maaltijden en in de gesprekken is er ruimte om met elkaar over geloof en zingeving te praten.

Om op een prettige manier met elkaar samen te wonen hebben we afspraken gemaakt en deze staan in de huisregels.

Voorwaarden

Voor Beschermd wonen heb je een indicatie nodig. Deze moet aangevraagd worden bij de gemeente of bij het CIZ. Als je het fijn vindt kan ik je daarbij helpen.

Wij vinden het fijn als er een goede samenwerking komt met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Jij kan bij ons aangeven wie je graag nog meer wilt betrekken bij de begeleiding die je bij ons krijgt. Waarschijnlijk heb je ook een behandelaar bij de GGZ of kan dat wat voor je zijn in de toekomst. Ook deze samenwerking vinden wij belangrijk.

Vind je het fijn om een keer te komen kennismaken? Tijdens dit gesprek vertel ik dan nog meer over het wonen bij De Reling en beantwoord ik graag je vragen. Ik geef dan ook een rondleiding zodat je een beeld krijgt hoe het er bij ons uitziet.

Beschermd Thuis

Beschermd thuis wordt geboden aan mensen die zelfstandig wonen en die veel begeleiding nodig hebben. Bij beschermd thuis ontvang je bijna dagelijks begeleiding en in sommige gevallen zelf twee keer per dag. Het doel van de begeleiding is erop gericht dat je thuis kan blijven wonen en dat je in je eigen woning weer naar tevredenheid zelfstandig kan wonen.

Graag heet ik je welkom!

Hallo, ik ben Thamar, de coördinerende begeleider van beschermd wonen.  Ik doe sinds 2015 mijn werk met veel plezier.
Ik vertel je graag meer over beschermd wonen bij De Steenrots.

Je kunt mij bellen voor informatie op 0619 646 147

Wil je meer weten over ‘De Reling’?

Stel je vraag in onderstaand contactformulier of bel ons op nummer 071 763 0800. Wil je liever teruggebeld worden? Laat dan je nummer achter in het formulier.

Back To Top