Skip to content

De Oever

Begeleid zelfstandig wonen

Zelfstandig bij De Oever

Als je op zoek bent naar Begeleid zelfstandig wonen heb je meestal al een moeilijke tijd achter je. Ik wil je graag wat vertellen over het Begeleid zelfstandig wonen bij De Steenrots. De locatie van Begeleid zelfstandig wonen heet De Oever. Bij ons woon je zelfstandig in een tweekamerappartement. Bij De Oever hebben we 12 appartementen en een kantoor voor de begeleiding.

De bewoners van De Oever krijgen begeleiding bij het wonen. Hierbij kan je denken aan het eten koken en het schoon- en netjes houden van je appartement. Ook het verzorgen van je was en je administratie hoort hierbij.

Samen met jou maken we een plan wat passend voor jou is. In dit plan komt te staan wat jij belangrijk vindt in de begeleiding en wat je nodig hebt om te werken aan jouw toekomst. Dit doe je samen met jouw persoonlijk begeleider.

De begeleiding begint ‘s morgens om 8.00 uur. We zijn er dan om waar nodig een steuntje in de rug te geven om de dag te starten. Overdag is de begeleiding telefonisch bereikbaar zodat je, als het nodig is, een afspraak kan maken voor extra contact. Vanaf 16.00 uur is de begeleiding weer aanwezig op De Oever tot 22.00 uur. Daarna is er een begeleider telefonisch bereikbaar tot de volgende morgen.

Wij vinden het belangrijk dat mensen die bij ons wonen zich thuis voelen. De meeste bewoners van De Oever zijn betrokken bij een kerk, het geloof heeft een grote plaats bij ons. We lezen uit de Bijbel en bidden als er een gezamenlijke maaltijd is. In de gesprekken is er ruimte om met elkaar over geloof en zingeving te praten.

Om op een goede manier rekening met elkaar te houden hebben we afspraken gemaakt en deze staan in de huisregels.

Voorwaarden

Voor Begeleid zelfstandig wonen heb je een indicatie nodig. Deze moet aangevraagd worden bij de gemeente. Als je het fijn vindt kan ik je daarbij helpen.

Wij vinden het fijn als er een goede samenwerking komt met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Jij kan bij ons aangeven wie je graag nog meer wilt betrekken bij de begeleiding die je bij ons krijgt. Waarschijnlijk heb je ook een behandelaar bij de GGZ of kan dat wat voor je zijn in de toekomst. Ook deze samenwerking vinden wij belangrijk.

Vind je het fijn om een keer te komen kennismaken? Tijdens dit gesprek vertel ik dan nog meer over het wonen bij De Oever en beantwoord ik graag je vragen. Ik geef dan ook een rondleiding zodat je een beeld krijgt hoe het er bij ons uitziet.

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding wordt bij jou thuis geboden. De begeleiding sluit aan bij datgene waar jij behoefte aan hebt. Meestal is het voldoende om samen met jou te kijken naar de dingen die lastig voor je zijn. Ordenen, structureren of een luisterend oor kunnen vaak al erg helpend zijn.

Graag heet ik je welkom!

Ik ben Mirjam Mattijssen en coördinerend begeleider van De Oever en ambulant. Ik ben vanaf de start in 2014 werkzaam bij De Steenrots. De Steenrots kenmerkt zich door een warme en gelijkwaardige benadering, wat mij heel erg aanspreekt. Je bent van harte welkom om eens kennis te komen maken!
Je kunt mij bellen voor informatie op 0613 140 003

Wil je meer weten over ‘De Oever’?

Stel je vraag in onderstaand contactformulier of bel ons op nummer 071 763 0800. Wil je liever teruggebeld worden? Laat dan je nummer achter in het formulier.

Back To Top